Istoria Autorulotelor Ahorn

Afacere de familie cu tradiție și accente moderne.

Pasiunea noastră pentru călătorii și autorulote datează din 1991, când am început ca o afacere de familie care vindea autorulote. Inginerul și investitorul Hans-Joachim Reichmann a fondat compania în comuna Achorn.

Următoarea generație a familiei Reichmann preia cu curaj conducerea șа și îmbunătățește în mod constant autorulotele Ahorn Camp GmbH.

Ținând pasul cu tendințele, echipa Ahorn încurajează dezvoltările orientate spre viitor, cu un spirit de inovație care permite companiei Ahorn să se afle în vârful de lance al industriei de rulote.

Suntem una dintre cele mai mari și cu cea mai rapidă creștere și una dintre cele mai mari companii de autorulote și rulote din Germania.

Premii precum “Focus Wachstumschampion”, “Großer Preis des Mittelstandes”, “Goldene Reisemobil” sau “Reisemobil des Jahres” confirmă înțelegerea noastră în ceea ce privește afacerea, precum și viziunile noastre pentru viitor.

Cu sediul central în Speyer, cu sucursale în Frankfurt și Mülheim am Ruhr, precum și cu peste 40 de parteneri de vânzări în Germania și 15 locații în Europa, Ahorn Camp distribuie cu succes autorulotele sale în strânsă colaborare cu Renault.

În plus față de vânzarea de autorulote, închirierea joacă un rol crucial în dezvoltarea companiei. Marca noastră Ahorn Rent reunește deja peste 60 de stații de închiriere de rulote în toată Germania și face ca subiectul “caravaning” să fie foarte interesant atât pentru începători, cât și pentru tinerii rulotiști.

La Ahorn Camp, tradiția întâlnește modernitatea. Această filozofie se află în centrul succesului nostru și o transmitem în vehiculele noastre, în serviciile noastre și, bineînțeles, în contactul nostru personal cu dumneavoastră.

Alexander Reichmann

Alexander Reichmann

Președinte al Consiliului de administrație al Ahorn Camp GmbH

2022

În 2022, vom deschide un nou centru de service în Mülheim. În plus, va fi lansată pe piață o versiune în ediție limitată a modelului Camper Van Black Edition, care îmbunătățește modelele noastre testate Van 550 și 620 cu jante din aliaj negru mat și un aspect lucios argintiu. De asemenea, Ahorn Rentals continuă să se extindă. În acest an se deschide un nou punct mare de închiriat autorulote în Speyer, care, cu aproape 50 de vehicule de închiriat, raspunde la toate cerințele.

2021

În 2021, vom sărbători o aniversare. Au trecut 30 de ani de la înființarea companiei. Multe s-au schimbat din 1991: de la o mică afacere de familie la o companie de succes și premiată, cu peste 60 de angajați, Ahorn Camp împreună cu familia Reichmann a evoluat. Filozofia companiei rămâne clară, rămânând în continuare în mâinile familiei: noi suntem alternativa mai bună. Cu interioare de înaltă calitate, un design exterior rafinat și șasiuri Renault extrem de fiabile, continuăm să livrăm la prețuri atractive.

2020

În 2020, Franziska Reichmann preia poziția de conducere în departamentul de marketing. Cu două rețele de vânzări, suntem poziționați pe scară largă pe piața de autorulote și privim spre un viitor pozitiv. Pe lângă marca Ahorn Camp, sistemul Ahorn Rent continuă să crească și include în prezent peste 50 de parteneri în toată Germania. În plus, echipa Ahorn Camp continuă să crească, iar acum peste 60 de angajați transformă în fiecare zi visul clienților de a deține propria lor autorulotă în realitate.

FOCUS împreună cu Statista onorează Ahorn Camp cu premiul Business Development Champion Award pentru a patra oară!

2019

În 2019, al patrulea membru al familiei, Franziska Reichmann, s-a alăturat afacerii de familie.

De asemenea, a fost lansată și noua serie de modele Ahorn Camp Vans. Pe lângă аutorulotele, avem acum în gama noastră de modele și vanuri pe bază de Renault Master și Renault Trafic. Acestea sunt fabricate la fabrica noastră parteneră PVDL din Perigord, Franța. . Sub deviza “Vanlife”, multe elemente practice sunt combinate cu un design modern, astfel încât vanurile să poată fi utilizate în mod optim nu numai ca mijloc de transport pentru călătorii, ci și ca vehicul de zi cu zi.

Ahorn Camp a câștigat premiul FOCUS Business Growth Champion pentru a treia oară și a fost desemnată una dintre cele 1000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa pentru 2019 de către Financial Times!

2018

În 2018, marca Ahorn Rent a fost lansată ca o nouă linie de activități pentru întreprinderi. Prin construirea unui sistem european de franchising, autorulotele pot fi acum închiriate la prețuri mici.

De asemenea, am înființat cea de-a treia filială importantă, Ahorn Wohnmobile Frankfurt GmbH, în Dietzenbach. În plus față de vânzarea de autorulote Ahorn Camp, locația din Dietzenbach este acum una dintre cele mai mari stații de închiriere Ahorn din Germania.

În același an, ca parte a strategiei de pătrundere pe piața internațională, a început redenumirea companiei Ahorn Wohnmobile GmbH & Co.KG în Ahorn Camp GmbH & Co.KG.

În plus, Ahorn Camp a fost selectată de Financial Times ca fiind una dintre cele 1000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa pentru 2018-2019.

2017

În 2017, Alexander Reichmann a preluat funcția de președinte al consiliului de administrație. În iulie, a avut loc prima întâlnire majoră a dealerilor, care a avut loc timp de câteva zile la fabrica de autorulote din Toscana, în urma reorganizării companiei. Așa-numitul sistem de dealer direct continuă să crească. În acest an, câștigăm pentru prima dată premiul FOCUS Business Growth Champions.

2015

În 2015, pe lângă filiala principală din Speyer, a fost înființat un birou de vânzări separat în Mülheim. Direct de pe Kölner Straße,cunoscută și sub numele de ” aleea rulotelor”, potențialii clienți din Renania de Nord-Westfalia pot acum să cunoască toate modelele noastre.

2014

În 2014, vânzarea de autorulote s-a extins la peste 30 de reprezentanțe Renault din întreaga Germanie. Din acest an, Renault a devenit partenerul exclusiv de șasiuri al Ahorn Camp. Împreună cu uzina Luano Camp, se stabilește o colaborare în ceea ce privește producția de modele Ahorn la uzina din Podjibonsi pentru piața germană și europeană.

2013

În 2013, Ahorn Camp a început să vândă din nou autorulote noi cu un sistem de vânzări nou dezvoltat.Fiul lui Hans-Joachim Reichmann, Alexander Reichmann, s-a alăturat afacerii de familie în același an și împreună au stabilit noul concept de vânzări pe piața germană.

2006

Începând cu 2006, distribuția de autorulote noi prin rețeaua proprie de dealeri a fost întreruptă din cauza lipsei de capacitate de producție. La fel ca în sectorul auto, sectorul autorulotelor a suferit schimbări majore în acești ani, în special în domeniul vânzărilor. Prin urmare, accentul se pune pe furnizarea de piese de schimb și pe întreținerea autorulotelor exzistente.

1996

În 1996, compania a fost restructurată în GmbH & Co. KG și a existat ca atare până în 2021. De atunci, a fost inventat logo-ul Achorn, care prezintă o frunză similară cu cea a municipalității Achorn din Germania.

1991

În 1991, inginerul și investitorul Hans-Joachim Reichmann a fondat compania Ahorn Wohnmobile GmbH în municipalitatea Ahorn, care servește drept denumire a companiei.

 

Premii și onoruri